Oryginalny burger, belgijskie frytki, a może danie z dalekiej Tajlandii? Dania przygotowane przez prawdziwych pasjonatów kuchni znajdziecie na zlocie inaugurującym tegoroczny sezon foodtruckowy w Kaliszu. 12-14 kwietnia to daty, które powinni zapisać w swoich kalendarzach wszyscy miłośnicy dobrego jedzenia.
Restauracje na kółkach przez trzy dni będą karmić mieszkańców naszego miasta swoimi popisowymi daniami. Wiosenne, kulinarne świętowanie będzie miało miejsce przy Galerii Kalisz-Carrefour, ul. Poznańska 121-131.
Foodtruckowy lifestyl cieszy się w Polsce niegasnącą popularnością. Po zimowej przerwie food trucki wracają do polskich miast i miasteczek, by promować kulinaria i karmić mieszkańców daniami z różnych stron świata. Weekend od 12-14 kwietnia upłynie w Kaliszu pod znakiem doskonałego jedzenia. Organizatorzy zlotu zapraszają do rodzinnego świętowania wiosny na kultowym już evencie z „FUTRAKAMI”.
Do Kalisza zawita kilkanaście food trucków, które będą serwować oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady. Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce.
Zlot odbędzie się przy Galerii Kalisz, przy ul. Poznańskiej 121/131. Wstęp na wydarzenie jest wolny.
- Piątek: 15:00-21:00
- Sobota: 12:00-21:00
- Niedziela 12:00-19:00
LISTA FOOD TRUCKÓW!
- StreetBBQ – amerykańskie burgery!
- PAN FRYTA – frytki belgijskie!
- Le mini lemoniada – lemoniada molekularna!
- PulledBurger Truck – burgery z szarpną wieprzowiną!
- Greek Street Food Truck – grecki souvlaki!
- Pad Thai Food Truck – azjatycki makaron!
- Fura Frytek – frytki z dodatkami!
- Buenos Churros – hiszpańskie churros!
- Dr.PaiChiWo – pierogi dim sum!
- Cantina Mexicana – kuchnia tex-mex!
- Zapiekanki i hot dogi!
- DrinkFutrak – napoje!
Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/311655181619329
Artykuł sponsorowany.