Strona główna Kalisz i region Kalisz Kaliski „Gastronomik” z otwartymi drzwiami

Kaliski „Gastronomik” z otwartymi drzwiami

0
0

14 kwietnia br. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara „Rudego” miały miejsce  Drzwi Otwarte. Uczniowie i nauczyciele kaliskiego “Gastronomika” zapraszali gimnazjalistów do swej szkoły.

Młodzież prezentowała zawody, w których szkoła kształcić będzie w nowym roku szkolnym. Oferta kierunków wygląda następująco: w szkole branżowej I stopnia – kucharz, cukiernik, wędliniarz, piekarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego; w technikum – technik żywienia i usług gastronomicznych, technik obsługi turystycznej, technik hotelarstwa, kelner, technik technologii żywności.

Uczniowie szkoły przekonywali młodszych kolegów, że dobry zawód zdobyty w kaliskiej “Bytnarówce” to lepsza przyszłość, dobry start, pewna i dobra praca, sukces, fajne życie i dobry zarobek. Młodzież, która w minioną sobotę odwiedziła “Gastronomik”, miała okazję spotkać się z pracodawcami współpracującymi ze szkołą, zapewniającymi praktyki i przyszłą pracę. Byli wśród nich pprzedstawiciele następujących firm: Colian, Zakłady Mięsne Witold Werbliński, Nestle, cukiernia Gucio. Na gimnazjalistów i ich rodziców czekały smakołyki przygotowane przez starszych kolegów oraz współpracujące ze szkołą firmy.

Aneta Marchwicka, rzecznik prasowy Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Wczytaj więcej powiązanych artykułów
Wczytaj więcej Kalisz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również

Pięć osób rannych po uderzeniu BMW w przydrożne drzewo. Za kierownicą 18-latka [FOTO]

Pięć młodych osób trafiło do szpitala na skutek wypadku drogowego w gm. Godziesze Wielkie …