W Światowy Dzień Turystyki Kulinarnej w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara w Kaliszu. Do użytku uczniów zostały dzisiaj oficjalnie oddane nowe pracownie i sale dydaktyczne.
Przyszli kucharze celebrowali Światowy Dzień Turystyki Kulinarnej przyrządzając potrawy ukraińskie. Uczniowie mogą już korzystać z dwóch zmodernizowanych oraz wyposażonych sal dydaktycznych oraz pracowni. Podczas wydarzenia uczestniczyli również uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 16 w Kaliszu,
– Jako absolwent tej szkoły, bardzo dobrze wspominam czas, który tu spędziłem. Edukacja tutaj nauczyła mnie kreatywności i dyscypliny, jak również stworzyła możliwości do dalszego rozwoju. Cieszę się bardzo, że zmodernizowane sale mogą wam służyć do kształtowania swoich umiejętności – powiedział wiceprezydent Grzegorz Kulawinek.
Sale dydaktyczne zostały ulepszone w ramach projektu „Kalisz-przestrzeń dla profesjonalistów. Kwalifikacje i doświadczenie inwestycją w przyszłość młodzieży z Aglomeracji Kalisko-Ostrowskiej – III Edycja”.
za/um